Introdus Guest Entry: Preboarding kan redde din employee engagement

Jeg hedder Sanne, og jeg er Marketing & Branding Manager i introDus, som er en digital platform, der hjælper virksomheder med at få det bedste ud af deres nyansatte medarbejdere gennem Pre-& Onboarding.

10 min
September 4, 2018

Hej Alle! Jeg hedder Sanne, og jeg er Marketing & Branding Manager i introDus, som er en digital platform, der hjælper virksomheder med at få det bedste ud af deres nyansatte medarbejdere gennem Pre-& Onboarding. Jeg har fået æren af et skrive et indlæg til Contractbooks blog, som omhandler, hvordan Preboarding kan hjælpe din virksomhed med at opnå den eftetragtede employee engagement. God læsning og god Preboarding!

Employee engagement, employee branding, employee experience… Vi kunne blive ved. Der er ingen tvivl om, at opmærsomheden på medarbejderens velbefindende i virksomheden er steget stødt de seneste par år. Det er derfor blevet et af de helt store buzzwords indenfor HR. Alene er interessen på Google for termen ”employee engagement” steget med 33% i hele verden indenfor de sidste to år.

Det er måske ikke så underligt, at interessen er steget, for employee engagement er nemlig forbundet med højere fastholdelsesrate og jobtilfreds, bedre kundeservice og øget produktivitet. Just to name a few. Trods diverse statistikker, som kan påvise dette, er der stadig få virksomheder, som overhovedet prioriterer employee engagement. Blandet andet foretog Gallup fornyeligt en undersøgelse, som viste, at 70% af de adspurgte medarbejdere ikke følte sig engagerede og motiverede på deres arbejdsplads. 70%. Den lader vi lige synke ind.

Måske skyldes det, at de ikke ved, hvad de skal gøre?

Sådan sikrer du employee engagement med preboarding

Heldigvis er der råd at hente. Der er nemlig en simpel og yderst effektiv måde, hvorpå du og din virksomhed kan forbedre employee engagement; og den hedder online Preboarding. Hvis du nu sidder og tænker, hvad det nu lige er for noget, så er Preboarding perioden fra den nye medarbejder har underskrevet kontrakten til første arbejdsdag.

Læs mere om Preboarding lige her.

Vi vil derfor guide dig igennem nogle af de vigtigste punkter, som du og din virksomhed kan implementere i jeres preboardingproces – og dermed sikre gladere og mere engagerede medarbejdere, hvilket skaber i gladere kunder, og i sidste ende resulterer i en positiv bundlinje.

Punkt 1: Klar kommunikation

Den største udfordring medarbejdere har med management er kommunikation. Sådan lød meldingen, da Harris Poll fornyligt undersøgte, hvilke udfordringer medarbejdere oplevede med management. Faktisk var dommen soleklar, da hele 91% af de adspurgte medarbejdere valgte kommunikationen som den største udfordring. Man kan altså ikke komme udenom, at der er en sammenhæng mellem de ansattes motivation, engagement og tilfredshed og den interne kommunikation. Derfor, vær en af de virksomheder, som ikke falder i ovenstående fælde. Vær i stedet klare og præcise i jeres kommunikation fra start af. Giv den nye medarbejder mulighed for at kommunikere med jer gennem hele preboarding processen, så de frit kan stille alle de spørgsmål, som de end må have.

Punkt 2: Stressfri papirarbejde

Hvis du er ansvarlig for at ansætte, så ved du også, at det kræver en del papirarbejde. Især i forbindelse med diverse kontrakter, som skal underskrives, scannes og sendes tilbage – for så at opdage, at der mangler en underskrift et sted, så den fluks må sendes tilbage igen. Dette skaber en del frustration, både for dig og for den nye medarbejder, og desuden er det virkelig noget, som kan langsommeliggøre hele processen. En de bedste måder hvorpå du kan sikre den bedste oplevelse for medarbejderen i preboarding-stadiet, er at gøre det så nemt som muligt at ordne alt det praktiske. Det kan du blandt andet gøre ved at minimere al det administrative papirarbejde og gøre det digitalt i stedet. Lad os indse det, vi lever i 2018, og man kan ikke benægte, at fremtiden er digital. Derfor, benyt et digitalt system, hvor man nemt og bekvemt kan sende, underskrive og arkivere diverse papirer, som uundgåeligt er en del af ansættelsesprocessen.

Punkt 3: Læring og træning

Når kontrakten er underskrevet, kan mange medarbejdere slet ikke vente med at komme i gang. Udnyt den mulighed. Du kan nemlig bruge preboarding-fasen til at udvikle og udruste din nye medarbejder, så han/hun er mere end klar til første arbejdsdag. I tråd med ovenstående råd om digitalisering, vil vi også her hævde, at digitalisering af vejen frem. Ved brug af en online-platform til preboarding vil du eksempelvis kunne lave diverse små introduktionsvideoer, tests om virksomhedens mission og vision, lave en online plan for den første dag og uge osv. På den måde vil din nye medarbejder have en bedre forståelse af, hvad der forventes af vedkommende – og ikke mindst lige så vigtigt, hvad han/hun kan forvente af sin nye arbejdsplads.

Punkt 4: Afmystificer virksomhedskulturen

Flere og flere medarbejdere forlader deres job, fordi de ikke føler, at de passer ind i virksomhedskulturen. Det er derfor essentielt, at de nyansatte forstår virksomhedskulturen, samt hvordan de passer ind i den, så snart der er et jobtilbud på bordet. Preboarding-fasen er derfor det optimale tidspunkt at fortælle medarbejderen om kulturen, politikker, mål, mission og vision, arbejdsmiljø, dresscode osv. osv. På den måde vil man undgå, at den nye medarbejder føler sig helt som ”the new kid on the block”.

Hvis du og din virksomhed følger disse fire råd, vil vi garantere, at din nye medarbejder føler sig langt mere motiveret og engageret – og det er endda allerede inden, de officielt er startet på job.

af Sanne Villemoes

Effective Contract Management
for Modern Businesses

Create, sign and store all your legal documents in one, safe place.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Keep Reading

View All Posts