API

Introduktion til API (Application Programming Interface)

Denne artikel er en introduktion til begrebet API. Her kan du læse om, hvad et API er, og hvad fordelene ved et API er.

API er forkortelsen for Application Programming Interface. En APi fungerer som en grænseflade mellem to computerprogrammer, der tillader dem at interagere med hinanden. Formuleret på en anden måde, er det en software, der kan kommunikere og udveksle data mellem to eller flere softwares.  

Et API sikrer kommunikation mellem de to softwarekomponenter ved at anvende et "indre sprog" for de to softwaremodeller, der ellers ikke ville kun samarbejde. Formålet er at levere og udveksle data på tværs af softwares uden manuel, menneskelig indblandning. Det er eksempelvis en API, der tillader, at man kan bruge Facebook til at logge ind på andre services.

Hvad er API?

Som skrevet ovenfor er en API en grænseflade, der tillader to programmer at kommunikere og udveksle data. Helt simpelt er internettet et netværk af servere, der er placeret rundt omkring i verden. Alle hjemmesider er altså opbevaret på en server; nogle køber plads på eksterne servere, andre harderes egne servere. Man kan sågar have en server på sin egen computer.

Når du brugeren browser til at gå ind på en hjemmeside, kontakter du hjemmesidens server. For din browser vil den hjemmesides server være en API. Det vil sige, at browseren kommer i kontakt med en API, hver gang du besøger en hjemmeside. En API er altså den del af en server, der gør det muligt at sende og modtage information.

Fordele ved API

API'er gør det lettere at overføre arbejde fra et system til et andet. Som skrevet oven for er nogle systemer eksempelvis forbundet med Facebook, så brugerens personlige oplysninger automatisk overføres til det nye system. Hermed kan et API være en måde at tilbyde tjenester fra et system til et andet, eksempelvis fra en SaaS-løsning til en anden eller fra en cloud-løsning til en anden.

Af og til ser man også hjemmesider, hvor brugerne selv kan skrive sig op eller booke sig ind i en kalender, der arbejder sammen med Google Calendar. Dermed vil aftalen automatisk blive indskrevet brugerens egen kalender, fordi hjemmesidens servere kommunikerer direkte med Google's Servere via en API. Det er en relativt simpel API.

Med et program som Zapier sørger en trejdepart for at strømline API'er, så ens program nemt kan kobles op til andre. Hvis du læser denne blog, kan du læse mere om, hvordan du via Zapier kan forbinde Contractbook til mere end 7000 andre apps. Det kunne eksempelvis være, hvis du ønsker at få en notifikation i Slack eller Gmail, hver gang en kontrakter underskrevet.

Contractbook og API

Contractbook tilbyder også, at vores brugere kan integrere API-løsninger. Det har man mulighed for, hvis man køber sig adgang til vores API-nøgle. Hermed kan du meget nemmere for organiseret dine kontrakter. Contractbooks API tillader således, at du kan oprette kontrakter automatisk baseret på data fra andre systemer, udforme kontrakter baseret på andre kontrakter eller give dig en notifikation, hver gang en kontrakt er underskrevet, afvist eller hvis der foretages ændringer i et dokumenter. Det kunne være, hvis du vil generere en ansættelseskontrakt, hver gang du ansætter en ny medarbejder. Læs mere her.

Du skal være eller bruge en udvikler for at kunne integrere vores Public API i dit system. Da vil vi sende dig vores API-nøgle, inklusive versionering og kodestykker.

Connect contract data to your existing tech stack

Integrations illustration that everything is Contractbook
Contract management using Salesforce
Contract management using Hubspot
Contract management using Google Calendar
Contract management using Pipedrive
Contract management using Zendesk
Contract management using Airtable
Contract management using Gmail
Contract management using Google Drive
Contract management using Asana
notion-for-contract-management
Contract management using Shopify
Contract management using Intercom
Contract management using Slack
Contract management using Stripe
Contract management using Quickbooks
Contract management using Outlook