Skuffeselskab

Hvad er et skuffeselskab?

Skuffeselskab

Et skuffeselskab er et færdigoprettet men inaktivt selskab, som tidligere blev brugt, hvis man ønskede at forkorte stiftelsesprocessen og i dag er blevet synonym med ulovligheder.

Et skuffeselskab er et færdigregistreret selskab med, der ikke har drevet erhvervsmæssig virksomhed. Der er altså givet CVR-nummer samt oprettet en ejerbog, et stiftelsesdokument og nogle vedtægter (typisk meget standardiserede). Selskabets egenkapital står dog stille på en konto, hvormed indkomsten kun kan bestå af renteindtægter. 

Når man taler om et skuffeselskab er det altså ikke en særlig selskabstype. Historien bag begrebet er, at det tidligere tog lang tid at stifte et selskab grundet tid til postleverancer og Erhvervsstyrelsens manuelle processer. Derfor oprettede advokatselskaber ofte en masse inaktive selskaber, hvis oplysninger og dokumenter de opbevarede i en skuffe. Dermed kunne de overdrage et skuffeselskab til folk, der havde brug for hurtigt at oprette et selskab. 

Nu opbevares alle dokumenter dog digitalt, og ventetiden på at få et selskab er markant kortere. Da ventetiden er gået fra uger til timer, er behovet for skuffeselskaber også blevet mindre. 

Skuffeselskab - Er det ulovligt? 

Skuffeselskab er også blevet synonym med selskaber, som bedriver ulovlig virksomhed. Eksempelvis inaktive selskaber, der skatteunddrager ved at opbevare store formuer i udenlandske skattely, eller folk der bruger skuffeselskaber som stråmandsvirksomheder, som hvidvasker penge.

Et skuffeselskab er dog ikke ulovligt i sig selv. Det kan tværtimod være en praktisk løsning, hvis du hurtigt og nemt ønsker at oprette et selskab. Du kan nemlig aktivere og drive til enhver tid. Med vores kontraktskabeloner kan du i øvrigt hurtigt udarbejde grundlæggende stiftelsesdokumenter, hvad end du ønsker at oprette et anpartsselskab, et aktieselskab eller et iværksætterselskab

Connect contract data to your existing tech stack

Integrations illustration that everything is Contractbook
Contract management using Salesforce
Contract management using Hubspot
Contract management using Google Calendar
Contract management using Pipedrive
Contract management using Zendesk
Contract management using Airtable
Contract management using Gmail
Contract management using Google Drive
Contract management using Asana
notion-for-contract-management
Contract management using Shopify
Contract management using Intercom
Contract management using Slack
Contract management using Stripe
Contract management using Quickbooks
Contract management using Outlook