SELSKABSNAVN ApS
VEDTÆGTER
SELSKABSNAVN ApS
Som vedtaget ved selskabets stiftelse den Dato.
1. Selskabets navn er SELSKABSNAVN ApS.
2. Selskabets formål er at drive handel og industri herunder gennem holdingvirksomhed og hermed beslægtet virksomhed.
3. Selskabets anpartskapital udgør nominelt 50.000 kr. fordelt på anparter à nominelt 1,00 kr. eller multipla heraf.
4. På generalforsamlingen giver hvert anpartsbeløb på 1,00 kr. én stemme.
5. Generalforsamlinger indkaldes tidligst 4 uger og senest 2 uger før generalforsamlingen ved e-mail eller brev til hver enkelt anpartshaver. Indkaldelsen skal indeholde oplysning om tid og sted for generalforsamlingen samt dagsorden, hvoraf det fremgår, hvilke anliggender, der skal behandles på generalforsamlingen.
6. Selskabet kan anvende elektronisk dokumentudveksling og elektronisk post herunder email i sin kommunikation med anpartshaverne.
7. Selskabet ledes af en direktion, der vælges af generalforsamlingen.
8. Selskabet tegnes af en direktør.
9. Selskabets årsrapporter skal ikke revideres.
10. Selskabets regnskabsår løber fra 1. januar til 31. december. Det første regnskabsår løber fra stiftelsen til
31. december [årstal] – vær opmærksom på mulighed for, at første regnskabsår kan være 18 måneder.
Tæm dit kaos med et centralt sted til at opbevare og håndtere kontrakter, så du kan analysere, beslutte og handle hurtigere.
Vedtægter er en række interne retningslinker for et selskab, som det er lovpligtigt at udforme og overgive til Erhvervsstyrelsen, når man stifter et selskab. Det gælder uanset, om man stifter et iværksætterselskab, et aktieselskab eller et anpartsselskab. En virksomheds vedtægter er da, ligesom en ejerbog og et stiftelsesdokument, en del af den grundlæggende pakke af dokumenter, som et hvert startup skal have styr på.
Reglerne for vedtægter fremgår af Selskabslovens § 28 og 29. Her finder man de specifikke krav til, hvad der som minimum skal fremgå i en virksomheds vedtægter. Det kan du læse mere om nedenfor eller i vores særskilte artikel om selskabsloven. Ovenfor finder du en række skabeloner til vedtægter for de respektive selskabsformer, som du nemt selv kan udfylde, underskrive og uploade på Virk.dk, hvor det er lovpligtigt at have dem. De er altså en forudsætning for, at du kan have et momsregistreret selskab med CVR-nummer.
Ifølge selskabsloven skal vedtægter indeholde en række specifikke informationer:
Vedtægter er offentligt tilgængelige, så det kan være en fordel at holde vedtægterne korte og til det allermest nødvendige. Da kan man i stedet specificere detaljer i en ejeraftale, som er fortrolig. Man kan altså lave dem ret standardiserede, særligt også hvis man har et skuffeselskab uden aktivt formål. På den måde sikrer man, at konkurrenterne får minimal indsigt i virksomhedens interne formål. Det er dog kun meningsfuldt at oprette en ejeraftale, hvis der er mere end en ejer af selskabet.
Det er dog almindeligt, at vedtægterne indeholder beskrivelser af forkøbsret til andele, samtykke til overdragelse af andele og tegningsret, altså hvem der kan tegne selskabet udadtil ved at forpligte og repræsentere selskabet. Det kan med fordel specificeres eksempelvis i en direktørkontrakt. Du kan læse denne artikel om, hvorfor du skal holde vedtægterne på et minimum og i stedet udarbejde dine udførlige retningslinjer andetsteds.
Vedtægter er obligatoriske og dermed meget essentielle, men det vil altid være muligt at ændre i dem. Det vil man typisk gøre ved en generalforsamling. Det kan være sig en ordinær eller en ekstraordninær en af slagsen.
Ditch the PDF back and forth. Send your contract with Contractbook and stay on top of renewals, deadlines, and obligations with automatic reminders, tasks, and more.
And that's just the beginning...
1. Create contracts in seconds. Generate drafts from your connected tools, a form submission, or templates.
Har du nogensinde prøvet at redigere en PDF? De er designet til at være manipulationssikre og svære at ændre.
Når du sender kontrakter med Contractbook, kan du let foretage ændringer, så de passer til netop din situation. Du kan også spore ændringer med en omfattende revisionshistorik og side-om-side versionssammenligninger. Dette gør forhandlingerne meget nemmere og sikrer, at du altid har overblikket.
Det kan du ikke gøre med en PDF.
Dette dokument skitserer de vigtigste bestemmelser for vedtægterne for et selskab. Det dækker detaljer såsom virksomhedens navn, adresse, formål, medlemmer og deres ejerskabsprocent. Det specificerer også regler omkring aktier, medlemsrettigheder/ansvar, generalforsamlinger, bestyrelsen, afstemning, regnskab, revision, udbytte, tvistbilæggelse og andre juridiske vilkår.
Manually processing standardized legal contracts is tedious, error-prone, and (let’s be honest) boring. Let our scanner do the hard work for you.
Ditch Google Docs or static PDFs and let your contract data work for you. Stay on top of renewals, deadlines, and obligations with automatic reminders, tasks, and more — all based on contract data.
And that's just the beginning...