Skabeloner
Egen-erklæring

Download Gratis .PDF

Udfyld venligst følgende, for at downloade denne .PDF
Udfyld venligst følgende, for at downloade denne .PDF
Udfyld venligst følgende, for at downloade denne .PDF
Næste
Udfyld venligst de obligatoriske felter!
Awesome! Here is a link to our Drive:
Open PDF
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Se PDF
Godkendt af branchefolk

Egen-erklæring

Egen-erklæring om indbetaling af selskabskapitalen i

Indsæt virksomhedsnavn

Undertegnede erklærer, at selskabskapitalen på Indsæt beløb kr. til kurs Indsæt kurs er indbetalt kontant til iværksætterselskabet Indsæt virksomhedsnavn IVS, den Indsæt indbetalingsdato.

Selskabskapitalen er indbetalt på selskabets konto i Indsæt bank inkl. adresse .

Underskrifter

Underskriver - Contractbook

Ansvarsfraskrivelse: Denne oversigt er kun til orienteringsformål og kan ikke henregnes som juridisk rådgivning

Opret dig hos Contractbook og udnyt det fulde potentiale ved kontraktskabeloner.
Rediger teksten
Udfyld data
Underskriv digitalt
Opbevar dokumenter online
Ret i skabelonenDownload PDF

Opret dig hos Contractbook og udnyt det fulde potentiale ved kontraktskabeloner.

Rediger teksten
Underskriv digitalt
Udfyld data
Folder icon
Opbevar dokumenter online

Når du stifter et iværksætterselskab med mindre end 25.000 i selskabskapital, skal du dokumentere indbetalingen med en egen-erklæring. Herunder finder du information og en skabelon, du kan bruge som et eksempel på en egen-erklæring.

En egen-erklæring er et dokument, som nogle iværksætterselskaber skal bruge til at dokumentere, at selskabskapitalen er indbetalt. Hermed kan du undlade at bruge en advokat eller en revisor, når du stifter dit selskab. Du kan dog kun bruge en egen-erklæring, hvis dit iværksætterselskab bliver stiftet med en selskabskapital på mellem 1.kr. og 25.000 kroner. Størrelsen på den nominelle selskabskapital er altså afgørende for, om man kan bruge en egen-erklæring. Hvis selskabskapitalen er højere, altså indbetalt med overkurs, er egen-erklæring for så vidt ugyldig.

Dermed kan du heller ikke bruge en egen-erklæring til at stifte et anpartselskab eller et aktieselskab.

Hvad indeholder en egen-erklæring?

En egen-erklæring skal indeholde en erklæring af, hvem der indberetter selskabskapitalen, samt selskabskapitalens beløb og kursen for indbetalingen. Derudover skal iværksætterselskabets navn fremgå, så man kan identificere det. Til sidst skal man angive datoen for indbetalingen.

Man kan eventuelt også beskrive, hvilken konto man har indbetalt selskabskapitalen til. Herunder altså banken og adressen. Sidst men ikke mindst skal alle stiftere af selskabet underskrive dokumentet.

Nedenfor finder du en dynamisk kontraktskabelon, du kan bruge til at udforme din egen-erklæring. Den kan desuden underskrives med digital signatur.

Andre måder

Du kan i øvrigt vælge at dokumentere indbetalingen af kapitalen ved at vedhæfte bankbilag, hvor det fremgår, at selskabskapitalen er indsat på selskabets konto i forbindelse med stiftelsen. Ellers benytter nogle sig af en erklæring fra en advokat eller en revisor foruden et udtog fra advokatens klientkonto, som viser at kapitalen er bogført korrekt i advokatens bogholderi.

IVS-dokumenter

Når du stifter et iværksætterselskab, skal du ikke kun bruge en egen-erklæring. Du skal nemlig være opmærksom på, at selskabskapitalen skal være indbetalt, når iværksætterselskabet registreres hos Virk.

Der skal du bruge et stiftelsesdokument med basale informationer om det nystiftede selskab: navne på stifterne, dato for stiftelse og ejernes respektive andele af selskabet. Derudover skal du skrive selskabets vedtægter, som angiver virksomhedens reglement. Herunder er selskabets formål, navn, stemmeandele og ledelsesstrukturen.


Other Popular Templates
Opret en gratis konto, for at redigere skabelonen →