Skabeloner
Faktura

Download Gratis .PDF

Udfyld venligst følgende, for at downloade denne .PDF
Udfyld venligst følgende, for at downloade denne .PDF
Udfyld venligst følgende, for at downloade denne .PDF
Næste
Udfyld venligst de obligatoriske felter!
Awesome! Here is a link to our Drive:
Open PDF
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Se PDF
Godkendt af branchefolk

Faktura

Faktura

Underskriver - Contractbook

Ansvarsfraskrivelse: Denne oversigt er kun til orienteringsformål og kan ikke henregnes som juridisk rådgivning

Opret dig hos Contractbook og udnyt det fulde potentiale ved kontraktskabeloner.
Rediger teksten
Udfyld data
Underskriv digitalt
Opbevar dokumenter online
Ret i skabelonenDownload PDF

Opret dig hos Contractbook og udnyt det fulde potentiale ved kontraktskabeloner.

Rediger teksten
Underskriv digitalt
Udfyld data
Folder icon
Opbevar dokumenter online

En faktura bruges til at opkræve betaling for varer eller ydelser. Her finder du en skabelon samt beskrivelser af lovkrav til fakturaer.

En faktura er et dokument, som man bruger til at opkræve og specificere betaling for varer og ydelser. Typisk vil man have indgået en købs- og salgsaftale, en konsulentaftale eller en rammeaftale på forhånd, som klarlægger betingelserne for en handel. Fakturaen er så dokumentet, der opkræver betalingen for handlen. Til sidst kan man så vælge også at producere en kvittering, der afslutter handlen.

Hvad indeholder en faktura?

En faktura beskriver typisk en rækkeret grundlæggende elementer vedrørende handlen. Det handler om antal og beskrivelser af ydelsen eller varen, prisen for ydelsen eller varen samt andre betalingsbetingelser. Det kan eksempelvis være, om der betales med indbetalingskort eller kontant, eller specificeringer af hvilken konto beløbet skal indbetales på.  

Ifølge loven er der nogle krav til en faktura. Først og fremmest, at der skal være en fortløbende fakturanummerserie, som sikrer imod snyd og manglende faktura. Sender man en enkelt faktura, skal den nummereres med et 1-tal. Vælger man at sende flere fakturaer til den samme leverandør, skal de så nummereres 2, 3, 4 og så videre – altså fortløbende.

Der skal være en dato hver faktura, og den skal være korrekt. Dertil skal både sælger og købers oplysninger være opgivet, herunder med navn, adresse, CVR/CPR-nummer. I andre tilfælde EAN-nummer. Dertil kommer beskrivelser af varer inklusive art, mængde og pris. Slutteligt skal man beskrive momsbeløbets størrelse. Det skal desuden fremgå af fakturaen, om man er berettiget til at fratrække moms, som så skal indberettes. Det kan eksempelvis være ved kreative opgaver, som ved en freelancejournalistaftale.

Regler for faktura

Det er et lovkrav, at man beholder en faktura i fem år. Det fremgår af bogføringsloven, og har dermed regnskabsmæssige og lovgivningsmæssige bevæggrunde. Det kalder man også opbevaringspligten.

Other Popular Templates
Opret en gratis konto, for at redigere skabelonen →